Home » Destinatiile de vacanta pentru anul acesta

Destinatiile de vacanta pentru anul acesta

by Travelesco

Pentru ca pandemia de Coronavirus pare in sfarsit sa se apropie de un final si multe dintre restrictiile impuse in ultimii ani au inceput sau urmeaza sa fie ridicate, avand astfel mult mai multa libertate de a calatori si de a ne desfasura activitatile preferate fara nicio grija. Astfel, si in ceea ce priveste vacanta de vara, acum exista mult mai multe posibilitati de a calatori, in mult mai multe zone.

Printre cele mai vizate locatii de catre romani, atat in prezent ca si inainte de pandemie, se afla Grecia, o tara extrem de frumoasa, bogata in locatii istorice si naturale, obiceiuri, traditii si preparate culinare cunsocute si apreciate in toata luma. Desi o tara mult mai mica decat altele, resorturi de locatii in care ne putem petrece o vacanta de neuitat sunt foarte multe. Putem alege atat peninsula principala cat si una dintre multe insule ce fac parte din Grecia, fiecare avand cate ceva special in parte sa ne ofere.

Ca si la noi, oamenii sunt diferiti si acolo, de la o regiune la asta astfel incat, nu este o tara pe care sa o poti vizita doar o data si sa poti vedea totul. Poate chiar nici de 10 ori insa cu siguranta am reusi sa prindem cate ceva, macar un minim necesar. Este fara indoiala o zona in care am putea face fotografii la fiecare pas si unde am vrea sa o putem parcurge mai bine pe jos decat cu masina sau alte mijloace de transport.
Printre principalele obiective, mai ales din punct de vedere istoric, de afla Atena, zona in care de altfel, multe ruine antice au reusit sa fie prezervate cat mai bine. De asemenea, si celelalte zone in care au existat in antichitate marile orase-cetati sunt si ele zone foarte potrivite pentru a fi vizitate de catre iubitorii de istorie, arta si cultura.

Pe langa istorie, Grecia ne pune la dispozitie si unele dintre cele mai frumoase plaje din lume precum si zone in care sunt preparate mancarurile pe care le indragim cu totii. Indiferent de ce am prefera sa facem intr-o vacanta din punct de vedere al relaxarii si imbogatirii cunostintelor, aici este posibil. Fie de vrem sa stam o zi sau o saptamana, preturile sunt foarte accesibile, atat in ceea ce priveste cazarea la hoteluri sau pensiuni cat si alimentele, transportul si multe alte aspecte.

Pentru ca este destul de aproape de noi, drumul pana acolo nu va fi unul lung, obositor sau plictisitor, nici cu avionul dar nici cu masina. In acest fel, ne putem acorda mai mult timp pentru alte activitati pe care le putem face o data ce ajungem la destinatie, in zilele libere pe care le avem la dispozitie pentru o astfel de vacanta.

Deoarece este o zona atat de vizata de multi turisti, nu numai romani, insemna ca si locurile disponibile sunt ocupate foarte repede. Mai toate agentiile de turism le aduc oferte clientilor cu multe luni inainte de inceperea sezonului estival iar acestia nu intarzie sa caute cele mai bune oferte.

You may also like